Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Welk matras voor boxspring?

Het matras maakt uw boxspring helemaal af. Het is dan ook goed om u af te vragen welk matras voor boxspring u nodig heeft. Er zijn vele verschillende matrassen beschikbaar en het is dan ook logisch dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Erachter komen welk matras het beste voor u is? Dat leest u hieronder. Wij helpen u bij het vinden van het beste matras zodat u optimaal kunt genieten van een van de boxsprings van Boxspring Gekte.

Welk type matras op boxspring?

Eigenlijk kan elk matras op een boxspring. Het gaat er dus niet zo zeer om of u een echt boxspring matras heeft. Maar er zijn wel andere factoren die het ‘type’ matras bepalen. Er zijn zes soorten matrassen met allemaal hun eigen eigenschappen welke passen bij verschillende mensen. Hieronder leest u meer over de type matrassen.

Pocketvering matrassen

Dit type matrassen staan vooral bekend vanwege hun vochtregulerende en ventilerende eigenschappen dankzij de open structuur van het matras. Dit is ideaal voor als u iemand bent die het snel warm heeft in bed of veel transpireert. Doordat elke veer afzonderlijk ondersteuning biedt, wordt het lichaam zeer goed ondersteund. De pocketveren zijn verdeeld in verschillende comfortzones zodat uw ruggengraat de natuurlijke kromming behoudt tijdens het slapen.

Polyether matrassen

Polyether matrassen zijn financieel voordelig. Het schuim van het matras heeft een gesloten celstructuur. Hierdoor wordt warmte vastgehouden in het matras. Dit matras is meer geschikt voor personen die het ’s nachts sneller koud hebben, en dus juist minder geschikt als u het snel warm hebt. Twee grote voordelen zijn dat polyether stevig is en daardoor een lange levensduur heeft en omdat het synthetisch is, is het antiallergisch.

Koudschuim matrassen

Een koudschuim matras ventileert beter dan polyether matrassen omdat dit type matras een open celstructuur heeft waardoor het beter ventileert en vocht goed afvoert. Koudschuim matrassen zijn kenmerkend doordat ze blijvende veerkracht hebben en er vindt geen kuilvorming plaats. Dit type matras is ook zeer geschikt voor personen die het snel warm hebben. Heeft u een hoger lichaamsgewicht? Ook dan is koudschuim voor u een prima keuze.

Traagschuim matrassen

De kenmerken van traagschuim matrassen zijn dat ze optimale drukverlaging hebben en een goede warmte-isolatie. Een matras van traagschuim vormt zicht volledig naar de contouren van uw lichaam. Heeft u gevoelige spieren en/of gewrichten en heeft u het snel koud? Dan is dit type matras uitermate geschikt voor u!

Gel matrassen

Dit type matras heeft doorgaans een kern van pocketveren en heeft een afdeklaag van schuimgel. Deze gel zorgt er voor dat het matras zachter en soepeler aan voelt dan bijvoorbeeld koudschuim terwijl het wel ondersteunende en druk verlagende eigenschappen heeft.

Latex matrassen

Een latex matras heeft een kern van rubber. Rubber is soepel en elastisch en biedt daardoor zeer goede ondersteuning. Daarnaast isoleert het latex de lichaamswarmte goed waardoor latex matrassen geschikt zijn voor u als u het snel koud hebt in bed.

Wat is een boxspring matras?

Een boxspring matras is niets anders dan een normaal matras. Het kan voorkomen dat het matras omhuld is met het materiaal waar de boxen ook van zijn gemaakt. Voorderest zijn deze matrassen hetzelfde als normale, losse matrassen. U kunt dus elk matras gebruiken voor op de boxsprings van Boxspring Gekte.

Welke matras op een boxspring?

Nu u de kenmerken kent van de verschillende type matrassen kunt u bepalen welke matras op een boxspring voor u hoort. Zoals u misschien heeft gemerkt ligt het dus aan verschillende factoren welk matras voor u geschikt is. Denk hierbij aan; gewicht, temperatuur van uw lichaam tijdens het slapen en of u gevoelige spieren en/of gewrichten heeft.

Hoe lang gaat een boxspring matras mee?

Hoe lang een boxspring matras meegaat hangt van verschillende factoren. Hoe hoger uw lichaamsgewicht is, hoe korten uw matras mee zal gaan. Het is geadviseerd om elke acht jaar uw matras te vervangen. Er zijn drie belangrijke pijlers waarom u dit moet doen. De eerste is gezondheid. Een nieuw matras is hygiënischer en daardoor gezonder. Door tijdig het matras te vervangen voorkomt dat u last kan krijgen van huisstofmijten die astmatische klachten en gezondheidsschade kunnen toebrengen.

Een nieuw matras zorgt er ook voor dat u minder pijnklachten heeft. In de 8 jaar dat u een matras gebruikt, verliest dit matras zo’n 60% van de elasticiteit. Hierdoor krijgt het lichaam minder ondersteuning dan het nodig heeft. Rug- en nekklachten kunnen dus voorkomen worden door op tijd uw matras te vervangen. De derde pijler is het ligcomfort. Op een nieuw matras slaapt u lekkerder en dieper. Zoals gezegd verliest het matras elasticiteit waardoor het ligcomfort minder wordt. Een nieuw matras kan uw lichaam ontlasten. Een nieuw matras zorgt ervoor dat u sneller in slaap valt, dieper slaapt en daardoor fitter wakker wordt.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?