Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Natuurlijke luchtverfrisser

Tips om jouw slaapkamer op te frissen

Heb jij last van een onaangename geur in jouw slaapkamer? Vind jij dat het nu echt tijd is om jouw slaapkamer een boost te geven, zodat jouw slaapkamer de komende tijd weer heerlijk ruikt?  Lees dan snel verder, in deze blog lees je namelijk de 5 beste tips om jouw kamer volledig op te frissen.

Zet jouw ramen elke dag open

Goede ventilatie is van groot belang in jouw slaapkamer. Gedurende de nacht breng je erg veel tijd door in jouw slaapkamer. Zonder dat je het doorhebt produceer zelfs zweet in de nacht. Laat daarom jouw ramen overdag openstaan. Frisse lucht is erg goed voor de nachtelijke ademhaling. Verder val je door goede ventilatie, meer zuurstof en een frisse aangename geur ook eerder in slaap. Tevens zorgt het luchten van jouw slaapkamer er ook nog eens voor dat jouw kamer een koele, aangename temperatuur krijgt (tussen de 16 en 18 graden). Deze koele temperatuur creëert de ideale situatie om sneller in slaap te vallen. Zo wordt jouw slaapkamer dus niet alleen frisser, je gezondheid zal erop vooruitgaan en je zult meer nachtrust krijgen.

Verschoon jouw beddengoed wekelijks

Ondanks dat je ’s nachts geen intensieve sporten uitoefent zweet je wel. Daarbij laat de mens elke nacht weer een bepaalde slaapgeur achter. Wacht daarom niet te lang met het wassen van jouw beddengoed. De zogenaamde ‘slaapgeur’ zal zich anders namelijk verspreiden door jouw gehele slaapkamer, en dat wil je natuurlijk niet. Om zowel jouzelf als jouw beddengoed en slaapkamer lekker fris te houden, is het sterk aan te raden om jouw beddengoed wekelijks te wassen.

Koop luchtzuiverende planten

Er zijn vele luchtzuiverende planten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de Monstera Deliciosa, de Ficus Robusta, de Dracaena Marginata, de Hedera Helix en de Calathea. Zet één van deze prachtige planten in jouw slaapkamer. Zo wordt niet alleen de lucht in jouw slaapkamer beter gereinigd, deze luchtzuiverende planten zien er ook nog eens supertrendy uit! Echt een must-have voor jouw frisse slaapkamer!

Schaf een natuurlijke luchtverfrisser aan

Om een lekker geurtje toe te voegen aan jouw slaapkamer kan je natuurlijk kiezen voor een luchtverfrisser. Echter zitten in veel van deze luchtverfrissers chemische stoffen. Het is daarom niet handig om deze luchtverfrissers in jouw slaapkamer te gebruiken. Anders zou je deze chemische stoffen de hele nacht inademen. Het beste is daarom, om zelf geurzakjes te maken. Deze geurzakjes kun je bijvoorbeeld maken van lavendel, citroen of overige gedroogde bloemen. Zo ruikt jouw slaapkamer weer heerlijk naar deze frisse geuren.

Doe jouw gedragen kleding meteen in de was

Nu jouw gehele slaapkamer weer ruikt naar roosjes, is er nog één onvergetelijke tip: doe jouw gedragen kleding meteen in de was! Kleding draag je gewoonlijks de hele dag door. Je beweegt erin, je zweet erin en je laat andere lichaamsgeuren achter. Het is daarom belangrijk jouw gedragen kleding meteen in de was te doen na het dragen ervan. Laat jouw kleding dus niet op de welbekende slaapkamerstoel belanden. Een plek waar al jouw gedragen kleding zich opstapelt is namelijk de bron van het verspreiden van onaangename geurtjes. Vergeet daarom niet om jouw gedragen kleding meteen bij de vuile was in het washok te leggen.

Geen frisse slaapkamer zonder schoon beddengoed

Je hebt zojuist alle tips gelezen om jouw kamer op te frissen. Zo kan je dus elke dag je ramen openzetten, jouw beddengoed wekelijks verschonen, luchtzuiverende planten aanschaffen, een natuurlijke luchtverfrisser maken en jouw gedragen kleding meteen in de was doen. Heb jij jouw beddengoed al een hele tijd? Dan is het wellicht wel zo fris om iets nieuws te kopen. Kijk vooral even in onze webshop van Boxspring Gekte. Hier vind je naast een ruim assortiment aan boxsprings ook hoofdkussens, dekbedden, dekbedovertrekken en hoeslakens.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?