Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Planten in slaapkamer

Planten in de slaapkamer

Veel mensen vragen zich af of planten en bloemen in de slaapkamer, op bijvoorbeeld de vensterbank of het nachtkastje, een goed idee zijn? Een plant in de slaapkamer ziet er natuurlijk leuk uit, maar als je hooikoorts heeft, ga je er dan niet van niezen? Of halen de planten niet alle zuurstof uit de slaapkamer als je heerlijk ligt te slapen op jouw boxspring. Boxspring Gekte heeft het voor je uitgezocht!

Hogere luchtvochtigheid en zuurstof

Heb je behoefte aan een hogere luchtvochtigheidsgraad? Dan is het plaatsen van planten in de slaapkamer een goed idee. Planten verhogen namelijk de vochtigheidsgraad in een ruimte. Hierdoor heb je minder last van luchtweginfecties en -irritaties. De verwarmingssystemen die wij in onze slaapkamers hebben zorgen ervoor dat de lucht uitdroogt waardoor ademhalingsmoeilijkheden kunnen ontstaan. Planten in de slaapkamer kunnen dit dus tegengaan.

Maar ook voor extra zuurstof zijn planten goed. Planten halen namelijk koolstofdioxide uit de lucht en maken hier overdag zuurstof van. ‘s nachts gebeurt dit niet omdat planten zonlicht nodig hebben voor dit proces. Alleen in de nacht gebruiken planten zuurstof maar dit is een minimale hoeveelheid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de zuurstof in je slaapkamer. Bovendien werken planten ook nog eens sfeerverhogend en rustgevend.

Opletten met allergieën

Er zijn een aantal soorten planten die allergische reacties uit kunnen lokken. Dit kan zowel overdag en ‘s nachts gebeuren, en natuurlijk niet alleen in de slaapkamer. Maar datzelfde geldt voor stofdeeltjes. Als je een plant nooit afstoft zal dit hetzelfde veroorzaken als een lamp die je nooit afstoft. Wanneer je allergisch bent voor rondvliegend stof, vergeet dan ook niet uw planten af te stoffen.

Er zijn ook planten en bloemen die een sterke geur afgeven. Deze geur kan ook irritaties veroorzaken. Een goed voorbeeld is de lelie. De geur van de lelie kan bij sommige mensen hoofdpijn veroorzaken. Door voor een plant of bloem te gaan zonder sterke geur, zal je altijd veilig zitten.

Luchtzuivering door planten

Er bestaan planten die niet alleen zorgen voor sfeer en zuurstof maar ook nog eens de lucht zuiveren. Planten kunnen dus helpen aan een schonere en frissere lucht in de slaapkamer. Goede ventilatie blijft natuurlijk belangrijk voor de juiste luchtkwaliteit maar ook planten kunnen hieraan bijdragen. De bladeren van planten halen schadelijke stoffen uit de lucht en breken deze af. Daarnaast zetten de planten CO2 om in zuurstof en waterdamp waardoor de luchtvochtigheid verbetert, wat zojuist ook is benoemd. Een ander voordeel van luchtzuiverende planten is dat zij vieze geurtjes kunnen afbreken. Met een luchtzuiverende plant heb je dus een natuurlijke luchtverfrisser. Enkele voorbeelden van planten die het goed doen op de slaapkamer zijn: diverse soorten palmen, de drakenbloedboom, de ficus, rubberplant, klimop en de varen.

Naar aanleiding van bovenstaande kunnen we dus wel stellen dat planten in je slaapkamer eigenlijk alleen maar voordelen hebben.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?