Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Comfort boxspring

Het meeste comfort in de slaapkamer creëren

Een slaapkamer is vaak een van de meeste persoonlijke plekken in een huis. Hier geniet je van de welverdiende nachtrust en kun je heerlijk ontspannen na een lange dag op jouw boxspring. Dit zijn dan ook de meest belangrijke redenen om de ruimte zo comfortabel mogelijk in te richten. Bij Boxspring Gekte weten wij hoe belangrijk dit is en geven je dan ook graag wat tips. Ook als jouw nieuwe boxspring kopen op de planning staat en je wilt je slaapkamer anders inrichten kan je deze tips waarschijnlijk zeer goed gebruiken.

Genoeg ruimte in de slaapkamer

Er is weinig wat voor meer onrust zorgt dan een te kleine en drukke slaapkamer. Het is belangrijk om voldoende ademruimte te hebben in de kamer. Dit kun je doen door overbodige meubels weg te halen en de ruimte op een slimme manier in te delen. Heeft je slaapkamer een schuin dak? Dit zorgt vaak voor een meer benauwd gevoel. Mocht het mogelijk zijn, laat dan een dakkapel plaatsen. Hierdoor krijg je een ruimere slaapkamer waar jij je helemaal goed in voelt. 

Kleurgebruik in de slaapkamer

Kleuren in je slaapkamer hebben invloed op je nachtrust. Het gebruik van kleuren wordt vaak onderschat door mensen, dit komt omdat het vooral in het onderbewustzijn meespeelt. Het is verstandiger om de muren van je slaapkamer een rustige, zelfs slaapverwekkend kleurtje te geven. Probeer drukke tinten zoals rood, oranje en een knalgroen zoveel mogelijk te vermijden. Goede keuzes voor in de slaapkamer zijn pastelkleuren met een zachte ondertoon zoals lichtblauw, zachtgeel of poederroze. 

Een andere mogelijkheid is om donkere kleuren te gebruiken. Dit soort kleuren maken de kamer optisch misschien wat kleiner maar geven ook een gevoel van rijkdom en mysterie. Door donkere kleuren te accentueren met opvallende texturen creëer je veel sfeer. Goede kleuren om hiervoor te gebruiken zijn donkerblauw, zwart, een warme paarstint, chocolade bruin en donker grijze tinten. 

Denk bij het gebruik van kleuren niet alleen aan het verven van de muren maar denk ook aan het gebruik van kleur in accessoires en beddengoed. Met gekleurde accessoires kan je eenvoudig meer sfeer in uw slaapkamer maken.

Het juiste beddengoed

Om te zorgen dat je lichaam helemaal tot rust kan komen in je boxspring, is het juiste en comfortabele beddengoed een vereiste. Kies voor stoffen die zacht aanvoelen op je huid. Vermijd stoffen die irritaties of een schurend gevoel kunnen veroorzaken. Ben je iemand die het snel warm heeft of transpireer je veel? Ga dan voor ademende stoffen. Als je het juist snel koud heeft is het verstandig om te kiezen voor dikkere materialen die veel warmte vasthouden. 

Een opgeruimde slaapkamer

Wij hebben er al eerder een gehele blog aan gewijd maar een opgeruimde slaapkamer is belangrijk om je comfortabel te voelen in de kamer. Een rommelige kamer zorgt voor onrust en hierdoor verstoort het een goede nachtrust. Daarom is het belangrijk dat jij je slaapkamer netjes en opgeruimd houdt. Door dit goed bij te houden hoeft het niet veel tijd te kosten. Geef al je spullen een vaste plek en zorg indien nodig voor genoeg opbergruimte voor bijvoorbeeld beddengoed. Ook te veel accessoires op je nachtkastje kan voor onrust zorgen. 

Volg onze tips en je zal een zeer comfortabele slaapkamer creëren. Op zoek naar andere tips omtrent je slaapkamer of boxspring? Lees dan ook eens een van onze andere blogs.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?