Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

senioren in bed

Een goed bed voor ouderen

Voor iedereen is het belangrijk om een goed bed te hebben aangezien nachtrust zeer belangrijk is. Maar voor ouderen is dit nog belangrijker. Zij hebben vaker last met in- en uitstappen van het bed en het bed moet de juiste ondersteuning aan het lichaam bieden. Meer weten over waar een goed bed voor ouderen aan moet voldoen? Dat lees je allemaal in dit blog.

Bed dat verstelbaar is

Het belangrijkste van een seniorenbed is dat het eenvoudig is om in- en uit te stappen. Voor veel ouderen is het namelijk lastig om uit een laag bed uit te stappen. Het beste seniorenbed is dan ook hoog, of in hoogte te verstellen. Veel ouderen kiezen voor een hoog laag bed. Dit bed zorgt dat ze gemakkelijker kunnen opstaan zonder dat ze hierbij geholpen hoeven te worden. Het perfecte bed voor ouderen is ook nog in lig- en zithouding te verstellen. Zo kan het bed tijdens het tv kijken of lezen in een goede houding worden gezet zodat nek- en/of rugklachten niet op kunnen spelen.

Comfort en goede ondersteuning

De hoogte en verstelbaarheid van een bed voor ouderen is belangrijk, maar comfort en de juiste ondersteuning is net zo belangrijk. Dit is natuurlijk logisch, wie wilt nou niet op een lekker, comfortabel bed te liggen? Rugklachten zijn veel voorkomend bij ouderen en het is belangrijk dat deze niet worden verergerd door het ontbreken van goede ondersteuning of door een verkeerde slaaphouding. Een goede matras is dus ook zeker belangrijk. Steeds meer ouderen kiezen voor boxsprings. Dit komt omdat boxsprings vaak goede ondersteuning bieden en verstelbaar kunnen zijn, zoals onze elektrische boxsprings. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat je het goede hoofdkussen hebt, die past bij de slaaphouding. Hiermee kunnen nekklachten worden voorkomen.

Waar op letten bij het kopen van een seniorenbed?

Als het tijd is om een seniorenbed aan te schaffen, is het verstandig om te kijken naar de klachten van de persoon voor wie het bed is. Zijn er bijvoorbeeld rugklachten bekend? Let dan extra goed op de ondersteuning van het matras. Heeft de persoon moeite met het in- en uitstappen? Of kijk de persoon graag tv in bed? Zorg dan voor een elektrisch verstelbare boxspring, met afstandsbediening zodat dit eenvoudig zelf te doen is. Daarnaast zijn er nog meer punten waar je op kunt letten zoals een hoge instaphoogte voor makkelijker in- en uitstappen en een mooie uitstraling. Niemand wil een lelijk bed in hun slaapkamer natuurlijk.

Ben je op zoek naar een elektrische boxspring voor jezelf of als seniorenbed? Bekijk dan onze collectie. Bij ons kun je 60 dagen proefslapen zodat je zelf kunt ervaren hoe het is. Nog vragen over onze bedden? Neem dan contact met ons op.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?